Elkészítés: Előző éjszaka beáztatom a fekete csicseriborsót vízbe.
Összeaprítom a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Kicsi kockákra összevágom a burgonyát.
Egy lábosba (de inkább kuktába) olajat öntök, majd a tenyeremben összemorzsolom a szárított koriandermagot és a köménymagot, beleszórom. Ezt követően a fokhagymát és a gyömbért hozzáadom. Amikor a gyömbér és a fokhagyma megpirult hozzáadom az összevágott hagymát is, majd 1 evőanál sót szórok hozzá. Néha-néha megkeverem. Hagyom addik, míg a hagyma nem puhult meg.
Ez idő alatt előkészítem egy kisebb tálban a fűszereket (1 evőkanál kurkuma, 1 evőkanál garam masala, 1 evőkanál curry, 1 evőkanál channa masala, 1/2 evőkanál pirospaprika). Ha szeretnék chilit hozzáadni, akkor most beleszórom. A hagyma megpuhult,a chili is benne van, most hozzáadom a fűszerkeveréket. Folyamatosan keverem, hogy a fűszerek is megsüljenek, hozzáadom a paradicsomszószt, de ne túl sokat, épp hogy püré szerűre összeálljon a hagymával és a fűszerrel.
Ezután az előző nap beáztatott csicseriborsót és az összevágott burgonyát hozzáadom, öntök hozzá vízet, hogy ellepje, kevergetem kicsit, majd bezárom a kukta tetejét, ha viszont lábasban főzom, akkor a fedőt teszem rá, de folyamatosan ellenőrzöm. Ha kuktában főzöm, elég, ha kétszer kiengedi a gőzt. A lábasban folyamatosan nézni kell, hogy puha-e a chole és a burgonya.
Rizst vagy indiai kenyeret készítünk hozzá. Tálaláskor kevés joghurttal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.