Elkészítés: A lisztből sóval és az ajwannal, némi víz hozzáadásával nagyon kemény, sűrű, nehezen gyúrható kenyértésztát gyúrunk, félretesszük.
Egy serpenyőben némi olajon megpirítunk 1 evőkanál római köményt, chilit, kurkumát, garam masalát. A burgonyát apró kockákra vágjuk, és kurkumás-sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és az egészet jól áttörjük a fűszeres keverékkel. Ez lehet a szamosza egyik fajta tölteléke.
A húsos tölteléket hasonlóképpen készítjük, a zöldségeket kurkumás vízben főzzük, a lilahagymát és a darált húst a fűszeres keveréken pirítjuk át, majd a főtt zöldségekkel törjük össze.
A borsós-karfiolos töltelékhez a zöldségeket blansírozzuk, majd a pirított fűszerekkel összetörjük.
A tésztából hosszúkás rudat formázunk, majd abból teniszladba nagyságú adagokat vágunk, és sodrófával egyenként kerekre nyújtuk azokat. A 2 mm vastag körlapokat keresztben félig bevágjuk, és a vágás mentén megkenjük pici vízzel. Tölcsér alakban összetekerjük a markunkban, a csúcsos végét összenyomjuk, hogy jól lezáródjon, és 3/4-ig megtöltjük a töltelékkel. A felső szélét körben szintén megvizezzük, a felénk eső részébe hajtunk egy ráncot, lezárjuk, majd forró olajban világosbarnára sütjük. (Vagy tojással megkenve, sütőlapra helyezve 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.)
Mikor mindkét fele szép világosbarna, egy papírtörlőre szedjük őket, és frissen tálaljuk előételként. Tejfölt kínálhatunk mellé mártogatóként, amit római köménnyel fűszerezhetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.