Elkészítés: A langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot, és az elmorzsolt élesztővel elkevert tojást. Megvárjuk míg feljön az élesztő. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, az olvasztott, majd langyosra hűtött margarint, és végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha nem elég a tej, kevés vizet is adhatunk a tésztához, hogy igazán lágy tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, gyengén átgyúrjuk lisztezett deszkán, majd 4 cipóra osztjuk. A cipókból egyenként 0.5 cm-es vastagságú köröket nyújtunk, és mint a pizzát, 8 egyenlő részre vágjuk fel. Mindegyik cikkre 1-1 darab bőrétől megfosztott lecsókolbászt teszünk, majd kifli alakban feltekerjük. A tetejét tojással megkenjük, és ízlés szerint nagyszemű, dúrva sóval, vagy egészköménnyel, ... stb. megszórjuk. Előmelegített sütőben, lassú tűzön, óvatosan addig sütjük, míg a teteje szép, rózsaszínű nem lesz.
Személyes hozzáfűzés: Tölthetjük még virslivel, sajttal, sonkával, de finom töltelék nélkül is, pl. gulyásleveshez, pogácsa helyett. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.