Elkészítés: Az élesztőt egy kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba átszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a cukrokat, a sót, az olvasztott vajat, a tojások sárgáját, a tejet, és az egészet jól összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kelesztő tálba tesszük, és meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tésztából kb. 10 cm széles csíkokat vágunk, közepére helyezzük a lekvárt, és óvatosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben a megtöltött tésztát feltekerjük, és csigát formázunk belőle.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.