Elkészítés: Felaprítjuk nagyon finomra a hagymát, sonkát és a paprikát. Ugyanúgy nagyon apróra felkockázzuk a szalonnát. A szalonnát elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a hagymát, lassan megdinszteljük a paprikát és a sonkát is. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
Egy tálban a lisztet a sóval, sütőporral, szódabikarbónával, borssal, cukorral és a hideg margarinnal elektromos keverővel addig keverjük, míg apró borsószem nagyságú lesz a keverékünk. Hozzáadjuk az aludttejet és a hideg sonkás keveréket. Villával az egészet lazán összevegyítjük. Egy nagyobb vagy két kisebb sütőlemezt kizsírozunk és lisztezünk a szokásos módon. Két kanál segítségével kis halmokat formálunk, és azokat a sütőlemezre helyezzünk. Lenyomjuk a villával laposra, hogy úgy nézzen ki, mint egy szép kis formás pogácsa. (Én beleforgattam ezeket a kis gömböket egy kevés reszelt sajtba, de ez el maradhat!) Azonnal süssük 205 fokos sütőben. Kb. 12-15 perc alatt elkészül. 12 nagyobb vagy 18 kisebb pogácsa lesz ebből az adagból.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.