Elkészítés: A vaníliakrémhez a tojássárgáját a cukorral keverjük fehéredésig, majd keverjük el benne alaposan a keményítőt. A tej és a tejszín keverékét egy forralóedényben öntsük össze, kaparjuk bele a vanília magjait, és forráspontig hevítsük. Vékonyan csurgassuk a meleg tejszín-tej keveréket a tojáshoz, és habverővel alaposan keverjük össze, majd alacsony lángon melegítsük folyamatos kevergetés mellett, amíg besűrűsödik. Akkor készült el, ha már annyira feltapad a fakanálra, hogy azon, ha egy határozott csíkot húzunk az ujjunkkal, egyértelműen csíkot hagy, ez kb. 10 perc. A tűzről levéve a krémet hagyjuk kihűlni.
Ezalatt a szufléformákba osszuk el a friss málnaszemeket. Verjük habbá a tejszínt. Ha kihűlt a vaníliás krém, azt óvatosan forgassuk össze a felvert tejszínhabbal és a felaprított bazsalikomlevéllel.
A krémet kanalazzuk a málna tetejére. A formákat kb. 30 percre tegyük a fagyasztóba – azt szeretnénk, hogy megdermedjen, de nem célunk, hogy megfagyjon! (Ha előre dolgozunk és megfagyasztjuk, akkor fogyasztás előtt pár órára tegyük át a hűtőbe.)
Tálaláskor szórjuk meg kevés cukorral, és egy konyhai szakácsfáklya segítségével pirítsuk rá a cukrot, hogy karamellréteg keletkezzen a tetején.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.