Elkészítés: Az epret megpucoljuk, megmossuk, negyedeljük, és megszórjuk 2 teáskanálnyi cukorral, majd 2 órát állni hagyjuk. Az állási idő leteltével meglocsoljuk a tejjel, összeturmixoljuk, és hideg helyre tesszük.
Kis lángon vizet melegítünk, hozzáadjuk a rizst, a kondenzált tejet, a citromhéjat és a fahéj rudat, és egy csipet sót. Puhára főzzük a rizst, majd levesszük a lábost a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni.
Közben a tejszínt is, és a tojásfehérjét is keményre felverjük. A felvert tejszínt, a tojásfehérjét és 2 kávéskanál cukrot óvatosan hozzáadjuk a főtt rizshez, és összekeverjük őket. A masszát pudingformába öntjük, és két órára berakjuk a hűtőszekrény mélyhűtő részébe. Tálalás előtt a rizspudingot kiöntjük a formából, és az eperszósszal leöntjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.