Elkészítés: A húst megmossuk, fűszerezzük, kicsit borsozzuk. Hagyjuk pihenni hűtőben legalább 1 órát. (Legjobb, ha előző este befűszerezzük a húst.) A befűszerezett karajt enyhén kiolajozott vagy kizsírozott tepsibe helyezzük, alufóliával lefedjük, majd félig átsütjük.
Sütés közben a juhtúrót összekeverjük az apróra vágott lilahagymával, a tejföllel és a mustárral, borsozzuk, hozzáteszünk 1 teáskanálnyi Erős Pistát is. Kis kockára vágjuk a füstölt főtt tarját, majd ezt is beleszeleteljük a túróba.
Megpirítjuk kevés olajon a vöröshagymát, beletesszük az előzőleg felszeletelt gombát, majd ha elfőtte a levét, kész is a gomba.
Miután a hús félig megsült, kivesszük a tepsit a sütőből, és rákenjük a kész juhtúrót, rárakjuk a megdinsztelt gombát, a karikára vágott hegyes erős paprikát és a felkarikázott kolbászt, erre az előzőleg lereszelt füstölt sajtot. Addig sütjük a sütőben, míg a sajt megpirul.
Sült krumplival tálaljuk. Savanyúként erős paprika vagy csalamádé illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.