Elkészítés: A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn egy tálba reszeljük. Megsózzuk, beleütjük a tojást, összekeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Fél óráig pihentetjük, ha kell, még adunk hozzá lisztet.
Amíg dagad a galuska, apró kockákra vágjuk a szalonnát és felszeleteljük a hagymát. Egy nagy edényben enyhén sós vizet forralunk.
Egy serpenyőben kiskanálnyi zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és puhára pároljuk. Egy másik lábasban alacsony tűzön összemelegítjük a juhtúrót a tejföllel, így sűrű krémet kapunk.
A galuskákat több részletben kifőzzük. Egy adag a sztrapacskák méretétől függően 10-15 perc alatt megfő.
A kész galuskákat lecsepegtetjük, tapadásmentes lábasba átrakjuk, kanalazunk rá a szalonnás-hagymás zsiradékból és a tejfölös-brindzás krémből, összekeverjük, és melegen tartjuk. A következő adagot is hozzáadjuk, mehet rá a szalonna és a juhtúró, és átkeverjük az első porcióval is. Így folytatjuk, míg ki nem fő az utolsó adag sztrapacska is.
Aki nem szereti, ha megpirul a galuska, máris fogyaszthatja. Aki pedig szereti, élénk tűzön lepiríthatja a sztrapacskát, és utána tálalhatja. Friss tejföllel, nyers lilahagymával verhetetlen! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.