Elkészítés: A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált liszthez a felfuttatott élesztőt, édesítőt és az olajat hozzáadjuk, gyorsan összedolgozzuk, amíg a táltól elválik.
Ketté osztjuk, és az egyik felébe beledolgozzuk a tejbe belekevert kakaót és 5 db édesítőt, majd mindkét cipót elnyújtjuk, lehetőleg egyformára. A fehér lapra tesszük a barnát, és bejgli formán feltekerjük.
Jól kizsírozott formába tesszük, tetejét tojással megkenjük, majd másfél órát langyos helyen pihentetjük, kelesztjük.
Ha megkelt, a tetejét cukros tejjel megkenjük, és hideg sütőbe téve megsütjük.
Ez a mennyiség egy 22-24 cm-es lábasba és egy őzgerinc formába elegendő. A lábasba kör alakban kell beletenni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.