Elkészítés: A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, cipót formálunk belőle, és fóliával letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A mandulát finomra daráljuk, összekeverjük a citrom héjával, a kakaóporral, vaníliás cukorral és a sütőporos liszttel. A margarint habosra keverjük a 7,5 dkg cukorral és a 2 tojássárgájával, belekeverjük a mandulás-kakaós keverékbe. A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába: sűrű, kemény tésztát kapunk!
A pihentetett omlós tésztát egy 26-28 cm átmérőjű, kikent és lisztezett kerámia/üveg tortaformába nyújtjuk úgy, hogy legyen kb. 2 cm magas pereme, ami megtartja majd a mandulás masszát. Melegített sütőben 10-12 percig elősütjük. A sütőből kivéve rásimítjuk az omlós tésztára a mandulás-kakaós masszát, és csillag alakzatban kirakjuk a hámozott, felezett, magházától megszabadított körtékkel. 50-60 percig sütjük (tűpróba!), s ha nagyon pirulna a teteje, 30 perc után könnyedén fóliát borítunk a tetejére. A formában hagyjuk kihűlni, utána tortaszerűen szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.