Elkészítés: A töltelékhez az ajvárba keverem a karikára szelt kétféle olívabogyót. A tojásfehérjét, mely lazítja és egyben összefogja a tölteléket, kemény habbá verem, majd óvatosan az ajvárba keverem.
A leveles tésztát elfelezem, az egyik felet felhasználásig a hűtőszekrényben tartom, a másik felet vékonyan lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra nyújtom. 4 cm átmérőjű kerek kiszúróval kis körlapokat szaggatok belőle. A kis lapokat aprósütemények sütésére szolgáló tepsibe helyezem (ennek hiányában kis muffintepsi is használható) minden sekély peremű tésztakosárba 1 púpozott teáskanálnyi tölteléket halmozok, paradicsomszeletekkel, paprikakockákkal, parmezánnal kevert zsemlemorzsával, reszelt sajttal koronázom meg felváltva.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt világosra sütöm. Langyosan, hidegen is kitűnő. Akár egy nappal korábban is elkészíthető, a vendégek érkezése előtt a kis kanapékat újramelegítve tökéletesen frissek és ropogósak lesznek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.