Elkészítés: A lisztet a sütőporral és a reszelt citromhéjjal összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, 2 tojást, a margarint és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható, lágy tésztát kapjunk.
Amikor alaposan kidolgoztuk, kétfelé vesszük. A tészta egyik felét tepsi nagyságúra nyújtjuk, beletesszük, majd baracklekvárral vastagon megkenjük, és a dió több mint a felével megszórjuk.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, ráhelyezzük a tepsiben lévőre, azután villával megszurkáljuk. Ezután 1 felvert tojással megkenjük a tetejét, és a megmaradt dióval meghintjük.
A lepényt közepes tűznél világosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.