Elkészítés: A babot előző este beáztatjuk.
A hagymát felkockázzuk, a zsíron megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a felkockázott csülköt, kissé átforgatjuk, majd rögtön hozzákeverjük a babot is. Fűszerezzük (de sózni nem szabad, mert a csülök és a káposzta is elég sós!), felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefedjük.
Itt két választásunk van: vagy hagyjuk a tűzhelyen főni, vagy betesszük a sütőbe. Én utóbbit választottam, betettem az edényt a hideg, 200 fokra állított sütőbe, és addig főztem, míg a hús és a bab is félig meg nem puhult (kb. 1,5 óra). Ekkor hozzákevertem az átöblített, feldarabolt savanyú káposztát, és a sütőben készre főztem (kb. további 1 óra).
Friss kenyérrel, sok tejföllel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.