A lisztet a zsírral elmorzsoljuk,hozzá adjuk a sót,tojást,ecetet és a vizet. A vizet apránként csurgassuk hozzá. Jól kidolgozzuk.
Lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk. Az olvasztott zsírt összekeverjük a liszttel, majd a tésztalapra kenjük. Ezután feltekerjük. 4 darabba vágjuk. Fagyasztóba tesszük fél órára, hogy kissé megdermedjen a lisztes zsír.
Mindig egy darabot veszünk ki a nyújtáshoz. Egyenként tepsi nagyságúra vágjuk, lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
A túrós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A tölteléket elfelezve két rúdba tesszük. A lapot megkenjük a fele túrós töltelékkel és feltekerjük. Étolajjal kikent tepsibe helyezzük.
A káposztás töltelék készítése: a káposztát a cukorral, sóval, borssal zsíron alacsony lángon készre pároljuk. Majd a kihűlt káposztát a két rúdba elfelezzük. A káposztás tésztalapot fele tejföllel meglocsoljuk, majd a fele tölteléket is rászórjuk és feltekerjük.
Tepsibe helyezzük. A rudakat étolajjal lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
Ma a halászlé után második fogásnak nagyon finom leveles rétest sütöttem. Olyan pihe könnyű volt, minden réteg szétvált. Készült sós és édes is változat is.
A réteshez jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.