Felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd összedagasztjuk a tészta többi alapanyagával. Kelesztés nélkül négyfelé vágjuk, és mindet vékonyra nyújtjuk.
A krémhez összekeverjük a margarint tojássárgájával és a sóval. Megkenjük krémmel mind a 4 lapot, majd rudakká tekerjük őket. A rudakat kis háromszögekre vágjuk, és vajjal kikent tortaformába (vagy tepsibe) helyezzük úgy, hogy a közepét is kirakjuk a tésztával.
Kb. fél órát meleg helyen kelesztjük, majd összekeverjük a tojássárgáját tejföllel és megkenjük a tészta tetejét, végül megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Egyben vagy feldarabolva tálaljuk.
Megjegyzés
Egyik kedvenc tésztám,mert bármilyen töltelékkel tölthető.Ajánlom baráti összejövetelekre,vagy egy tartalmas leves mellé..
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.