A tojások sárgáját összekeverjük az olvasztott zsírral, és 1,5 dl langyos tejjel, majd beleöntjük a kenyérsütőgép üstjébe.
A lisztet összekeverjük a csipet sóval, a porcukorral, a mazsolával, reszelt citromhéjjal, majd rákanalazzuk a folyékony hozzávalók tetejére.
Ezután rámorzsoljuk az élesztőt, majd elindítjuk a dagasztó programot. (Kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.) A megdagasztott tésztát átteszzük egy kilisztezett kelesztőtálba, majd kelesztjük 40-45 percig.
Ezután lisztezett felületen megformázzuk, majd helyezzük bele az előzőleg kizsírozott, kilisztezett kuglóf formába.
Letakarjuk egy konyharuhával, és langyos helyen kelesztjük 30 percig. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a kuglóf tetejét porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
Megjegyzés
Reggelire nincs is finomabb, mint egy szelet kuglóf, egy bögre forró kakaóval!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.