Előkészítés: A húst kicsontozzuk, de óvatosan, nehogy átvágjuk. A bőrét eltávolítjuk, a húst megmossuk és leszárítjuk. A káposztát ízlés szerint átöblítjük (hogy ne legyen túl savanyú). A szalonnát összevágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát, és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, és 1 dl vizet öntünk hozzá. Fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben a fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A kolbászt csíkokra vágjuk. A pulykahúst megszórjuk a fűszerkeverékkel, és bedörzsöljük a fokhagymával, majd beletöltjük a káposztát és a kolbászt. Feltekerjük és megkötözzük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. A húst tepsibe fektetjük, meglocsoljuk olajjal, ráöntjük a káposzta párolólevét, ha túl kevés, kicsi vízzel pótoljuk. A sütőben, gyakran locsolgatva 50-60 percig sütjük. Ha megsült kb. 15 percre alufóliával letakarjuk, majd felszeleteljük. A körethez a fokhagymát áttörjük. Megtisztítjuk a burgonyát, lereszeljük, és összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, a tejföllel, borssal, a fokhagymával. Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, a burgonyás masszából evőkanálnyi halmokat teszünk bele, a kanál hátával elsimítjuk 3-4 mm vastagra, és a lepények mindkét oldalát szép pirosra megsütjük. A brokkolit forró sós vízbe tesszük, 4-5 percig főzzük, és leszűrjük. Felforrósítjuk a vajat, átforgatjuk benne a brokkolit, ha kell sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Tálaláskor a burgonyalepényt tányérra tesszük, ráfektetjük a felszeletelt húst, meglocsoljuk a levével. Mellé helyezzük a brokkolit.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 673 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.