Elkészítése: A lisztet összekeverjük a porcukorral, fűszerekkel, vaníliás cukorral, citromhéjjal, majd a hideg margarint is beledaraboljuk. Az anyagokat egymással alaposan elmorzsoljuk. Amikor a tészta kezd összeállni, a tojások sárgáját is hozzáadjuk, és a tésztát készre gyúrjuk. Hűtőben dermesztjük, pihentetjük. Enyhe átgyúrás után liszten vékonyra nyújtjuk, kerek kiszúróval, párosával tésztalapokat formázunk. Minden második lapocska tetejét középen kiszúrjuk, tojással vékonyan kenjük, darált mogyoróval megszórjuk. A tésztakorongokat forró (190°C-os) sütőben világosbarnára sütjük. Ha kihűlt, a mogyorós lapocskákat enyhén porcukrozzuk, az alsó sima lapocskákra gazdagon Nutellát halmozunk. A linzerkarikákat egymásra illesztjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.