Elkészítés: A megmosott rizst félig megfőzöm (mikróban 900 W-on 14 perc).
A darált húshoz adom az apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, a tojást, sót, ételízesítőt, jó sok borsot, aprított (vagy szárított) petrezselymet, fokhagymát nyomok hozzá, és a kihűlt rizzsel összedolgozom.
A krumplikat pucolás után felvágom, és sós vízben megfőzöm. (Én műanyag tálban, fedő alatt, mikróban kb. 20 perc alatt szoktam megfőzni.)
4 húsleveskockát 2 l vízzel felforralok.
A karalábékat megpucolom úgy, hogy ne maradjon rajtuk fás rész. A szebb leveleket szintén megmosom, és szálasra összevágom. A karalábékat kis kockákra (vagy hasábburgonya-szeletelővel hosszúkásra) aprítom, majd a levelekkel együtt lábasba teszem, leöntöm a forró levessel. Hozzáadom a fűszereket. (Kóstolni kell, mert a leveskocka miatt valószínűleg nem kell bele só.) Fedő alatt addig főzöm, amíg szinte teljesen megpuhulnak a karalábék.
A húsos masszából kis gombócokat formálok, és a lébe dobom őket. Miután újra felforrt, kis lángra veszem, és 20-30 perc alatt megfőzöm a gombócokat is.
A krumplikat a főzőlével együtt összeturmixolom, belekeverem a tejszínt is, és ezzel sűrítem be a főzeléket.
Kissé összeforralom, ha kell, utánízesítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.