Elkészítés: A vajat felhevítjük, a pulykamellszeleteket megsütjük benne, majd felöntjük ételízesítővel, borssal, majoránnával és egy kis pirospaprikával elkevert vízzel. Ha kész, kivesszük, melegen tartjuk.
1-2 zsenge karalábét lereszelünk. Lereszelünk még 1-2 szem burgonyát is. Egy lábasba (jó, ha teflon) felszelünk apróra 1 fej vöröshagymát, és kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük. Ezután
beleteszünk 1 csapott kanál lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük kb. 2-3 dl vízzel és ugyanennyi tejjel. Sóval, borssal, 1 gerezd fokhagymával ízesítjük, és beletesszük a reszelt karalábét és burgonyát. Puhára főzzük.
Amikor már majdnem kész, jó sok
petrezselyemzöldet vágunk bele, és még egy kicsit főzzük. A végén behabarjuk 1-2 evőkanál liszttel, 2 evőkanál tejföllel, 1 dl főzőtejszínnel, ügyelve, hogy se túl híg, se túl sűrű ne legyen.
A pulykamellet a karalábés mártással és rizskörettel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.