Elkészítés: A fügéket meghámozzuk és félbevágjuk, majd citromlével megcsepegtetjük.
A cukrot beleszórjuk egy serpenyőbe, alacsony hőfokon kezdjük felolvasztani, amikor a folyamat elindul, a fügéket vágott felületükkel lefelé belerakjuk, kissé pírítjuk, majd a másik felét is karamellizáljuk.
Tányérra szedjük a fügéket, majd a karamellre öntjük óvatosan a likőrt, amelyben a cukor feloldódik. Pár percig még hagyjuk sűrűsödni, majd a fügékre öntjük.
Fagylalttal kínáljuk. Ricotta fagylalttal különleges ízhatást érhetünk el!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.