Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk. Zsírján a hagymát megfonnyasztjuk. Beletesszük a meghámozott, felvágott paradicsomot, paprikát. Pirospaprikával és borssal meghintjük, hozzáadjuk a rózsáira szedett, félig előfőzött karfiolt. Kevés
vizet aláöntve puhára pároljuk.
Közben a krumplit meghámozzuk, karikára vágva sós vízben megfőzzük.
Kizsírozunk egy hőálló tálat, közepére tesszük a pörköltnek elkészített karfiolt. Köré rendezzük a megfőtt krumplit.
A pörköltes karfiol visszamaradt levét tejföllel elkeverjük, meghintjük egy kevés liszttel. Kicsit összeforraljuk, majd a karfiolra és a burgonyára öntjük.
Sütőben még kb. 15 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.