Előkészítés: A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint 10 percre beáztatjuk 4 evőkanál vízbe.
Elkészítés: A tejet a tojással és a cukorral nagy lábosban elkeverjük, és lassú tűzön, állandóan kevergetve addig melegítjük, amíg habos, sűrűsödő massza lesz belőle (nem szabad forrnia!) A zselatinhoz öntjük a likőrt, felforraljuk, és a tojásos masszába keverjük. Az egészet hagyjuk kihűlni. Amikor a krém elkezd megdermedni, kemény habbá verjük a tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A kávéhabot kelyhekbe szedjük, és legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Csokoládés vagy kávés keksszel díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 525 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.