Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítem, a sütőhöz tartozó tepsit papírral kibélelem.
A robotgép keverőtáljába ütöm az egész tojásokat, ráöntöm a cukrot, a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt habosra keverem. A fokozatot alacsonyra állítom, a lisztben előzőleg elkevert kakaót, kávét, sót kanalanként hozzákeverem. (Sütőpor nem kell!) A tepsibe terítem a tésztát, kb. 12 perc alatt megsütöm.
Porcukorral hintett konyharuhára borítom, a papírt lehúzom, felcsavarom és kihűtöm.
A krémhez a főzött kávéval elkeverem a lisztet és az instant kávét, mérsékelt hőfokon folytonos kevergetéssel sűrűre főzöm, a fehér csokit beletördelem, elkeverem és kihűtöm.
A vajat a porcukorral habosra keverem, a kihűlt kávés krémet apránként hozzákeverem, rummal, vaníliás cukorral ízesítem, habosítom.
A krémet 1 órára hidegre teszem, majd a piskótatekercset megtöltöm a krém 2/3 részével és felcsavarom. A maradék 1/3 rész krémmel kívül is bevonom (keveset hagyok a meggynek). Meghintem a dióval, kb. 5 teáskanálnyi krémet elosztok a tetején, és 1-1 meggyszemet ráültetek.
Tálalásig hideg helyen pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.