Egy tálban keverjünk össze 30 g kristálycukrot, 50 g vajat, 90 g lisztet, a vaníliaesszenciát és a vizet. Jól dolgozzuk össze, majd fóliába csomagolva legalább két órára tegyük hűtőszekrénybe. A maradék hozzávalókat is dolgozzuk össze tésztává. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet is.
Egy kilisztezett deszkán mindkét adagot nyújtsuk 18x25 cm-es téglalappá. A kávés téglalapot kenjük meg kevés tejjel, erre tegyük rá a vaníliás lapot, majd a szélesebb oldalánál kezdve tekerjük fel. A tekercset csomagoljuk alufóliába, majd tegyük hűtőszekrénybe kb. 30 percre.
Ekkor szeleteljük fel és tegyük egy kizsírozott tepsire. Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük kb. 20 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.