Elkészítés: A krémmel kezdem, mert annak hűlnie kell. Egy edényben 10 percen át főzöm kevergetve a tejszínt a cukorral és a vajjal, majd lehúzom a tűzről, és beleszitálom a kakaóport, végül a rumaromával tovább ízesítem. Üvegtálba öntöm, és hagyom teljesen kihűlni.
Amikor kihűlt, géppel jó habosra kikeverem.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral, a tejjel és kakaóporral 10 percen át keverem, ezután adom hozzá a lisztet, a sütőport, sót, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítem el. Meggyszemekkel kirakom.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra, majd 10-12 perc alatt megsütöm a tésztát.
A torta összeállításához hosszában 3 részre vágom a tésztát, megkenem a krémmel, majd hagyom állni, amíg elkészítem a csokimázat.
A csokimázhoz egy edényben felmelegítem a cukrot a vízzel, majd hozzáadom a kakaóport és a vajat. Addig kevergetem, amíg a cukor teljesen felolvad. Rumaromával ízesítem, majd egy kés segítségével a torta tetejére simítom.
A cukormázhoz csak a porcukrot keverem össze a citromlével, annyival, hogy éppen folyékony legyen, de ne legyen túl híg. A díszítéshez egy nyomózsákba töltöm a cukormázat, először a fehéret, majd utána a színeseket, külön-külön, és kedvem szerint díszítem a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.