Elkészítés: A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba a lisztet beleszitáljuk, a megkelt élesztőt a közepére tesszük, a többi hozzávalóit is beletesszük és megdagasztjuk, majd kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 6 kicsi cipót formálunk. Mindegyiket kör alakúra kinyújtjuk, egyforma méretre.
A töltelékhez a margarint a sóval krémesre keverjük. A 6 kinyújtott tésztából 3 darabot megkenünk vele, sajttal megszórjuk. A megkent, sajttal megszórt tésztára teszünk 1-1 kenetlen tésztát. Sodrófával jól rásodorjuk, hogy összetapadjon a 2 tészta.
Cikkekre vágjuk, és a külső, szélesebb felétől haladva befelé feltekerjük. Mindhárom tésztával így járunk el.
Tojássárgájával lekenjük, és előmelegített sütőben jó pirosra sütjük.
Nagyon finom, ropogós sörkifli.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.