Elkészítés: A kelbimbót kicsit előfőzzük sós vízben. A csirkemellet felkockázzuk, és forró olajon megsütjük, majd mellé szedve a lecsepegtetett kelbimbót átforgatjuk.
A rizst megfűzzük, és egy kivajazott hőálló tálba halmozzuk, elegyengetjük rajta a kelbimbós húst.
A tejszínhez 1,5 dl vizet engedünk, összekeverjük ízlés szerint curryporral, petrezselyemmel, megbolondítjuk leheletnyi szerecsendióval. A fűszeres tejszínt egyenletesen rácsorgatjuk a húsra. Le fog szivárogni a rizshez, de ez a dolga. A rizs felszívja sütés közben, csak vigyázzunk, ha soknak találjuk, nem muszáj az egészet ráönteni, nem szabad tocsognia a lében.
Lefedve 10 percig pároljuk, szabadon további 20 percig sütjük. Ha kész, ráreszeljük a sajtot, és 2-3 percre visszatoljuk a még forró sütőbe.
Petrezselymes tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.