Elkészítés: Tálba tesszük a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdjük keverni. Pár perc után állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd az olajat is. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrjuk.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd lekenjük az olajjal.
Az ízlés szerinti mennyiségű kakaót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen megszórjuk vele az olajjal lekent tészta tetejét. (Én cukrozott kakaóval szórtam meg, így cukrot már nem kevertem hozzá, csak a vaníliás cukrot.) Ezután feltekerjük a tésztát (mint a bejglit), majd kb. 2 cm-es csigákra feldaraboljuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a csigákat. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt a langyosra hűlt csigákat ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.