A túrós pite elkészítéséhez összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sütőport, majd belemorzsoljuk a hideg vajat.
Hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgákat, és gyors mozdulatokkal összekeverjük, összegyúrjuk a tésztát, majd folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük, és hagyjuk pihenni. Ez idő alatt elkészítjük a túrós tölteléket.
A töltelékhez összekeverjük a túrót, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a citrom lereszelt héját és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túrós masszába keverjük.
Tepsibe terítjük a tészta 2/3-ad részét kinyújtva (nem kell túl vastagon), ezen elegyengetjük a túrós tölteléket. A tetejét négyzetrácsosan befedjük a maradék tésztával (vagy ráborítjuk vékonyra van nyújtva).
Megszurkáljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Még forrón megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.