A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, majd az ételfestéket.
Óvatosan összeforgatjuk, majd a masszát egy kisebb méretű (20 × 20 cm), négyzet alakú tepsibe öntjük, és a 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A piskóta állapotát fogpiszkáló segítségével ellenőrizzük. A tészta akkor sült meg, ha a fogpiszkálóra nem ragad tészta.
Amikor kész a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a szamócadzsemmel és elkészítjük a krémet.
A cukrászhabot habverő segítségével kemény habbá verjük. Ezután a túrót óvatosan hozzámorzsoljuk a tejszínhabhoz és belecsöpögtetjük a citromaromát. A krémet óvatosan összekeverjük és a dzsemes piskóta tetejére kenjük. Szép simára húzzuk a tetejét.
A piros tortazselét egy fémtálba tesszük, és hozzáadunk 2 dl vizet. Felmelegítjük és 2 percig takarék lángon főzzük.
Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk 5 percig hűlni. A zselét ezután a hab tetejére simítjuk.
A süteményt hűtőbe tesszük 2 órára, ezután tálalható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.