A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a többi hozzávalót is hozzáadjuk szép sorban, aztán az egészet összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyiket 1 cm vastagra kinyújtva sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával.
A tojásokat szétválsztjuk. A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük a tojásfehérjék kivételével, amit ezután habbá verve forgatunk a túrós krémhez. Az egészet ráöntjük a tésztára.
Kinyújtjuk a másik lapot is, majd rátesszük a töltelékre. Megkenjük tojással, megszurkáljuk villával. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük (tűpróba!).
A tepsim mérete:25*35. A tetejére szánt tésztát én úgy csinálom, hogy egy sütőpapírra körülrajzolom a tepsit, azon nyújtom ki méretre, és ráfordítom a töltelékre, lehúzom a papírt róla, megkenem, szurkálom, sütöm.
Almával is próbáltam már, ahhoz 2 kg hámozott, szeletelt almát párolok meg cukorral, citromlével, fahéjjal, vaníliás cukorral. Kihűtöm, és ezzel töltöm a pitét. Ez alá azonban kicsit több búzadarát kell szórni!
A receptet és a fotót Gnorka küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.