A piteformát vajjal kikenjük és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük.
A lisztet a kockára vágott hideg vajjal és csipet sóval gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 6 evőkanál jéghideg vizet teszünk hozzá, és gyorsan egyneműre gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
20 perc elteltével a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. A piteformába helyezzük és a széleit levágjuk. Villával megszúrkáljuk és 2 percre mélyhűtőbe tesszük.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A hideg tésztát kis villákkal lesúlyozzuk és az előmelegített sütőbe rakjuk. Szép világosbarnára sütjük és félretesszük míg a tölteléket elkészítjük.
A nektarinokat kimagozzuk, szép szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A túrót összedolgozzuk a joghurttal, hozzáadjuk a reszelt citromhéját, a tojássárgáját, a vaníliát és a porcukrot. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját.
A túrókrémet a kihűlt piteformába töltjük, a nektarin szeleteket elrendezzük a tetején. A pitét az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A NEKTARINOS TÚRÓS PITE
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.