A káposztás pogácsa elkészítéséhez a vöröshagymát apróra vágjuk, a káposztát lereszeljük
Pár csepp olajon a barnacukorral a hagymát dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a sót, a tört borsot, s amikor ahagyma szépen karamellizálódott, hozzáadjuk a káposztát és puhára pároljuk.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet dagasztó tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, kevés barnacukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, végül az olvasztott vajat.
Lágy tésztát kell kapnunk, ha kell, kevés tejföllel higítjuk. Addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától és szép szálas lesz. Ha kész lefedjük és meleg helyen kelesztjük 20 percig.
Amikor a pogácsatészta megkelt, lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk.
A káposztás töltelék felét egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd háromba hajtjuk mindkét irányból, és újabb 20 percig kelesztjük.
Ismét kinyújtjuk, a káposzta másik felét is eloszlatjuk rajta és újból hajtogatjuk.
20-25 perc kelesztés után 1 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszagattó vagy pohár segítségével kiszaggatjuk.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a felvert tojással.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pogácsákat hagyjuk kelni, amíg a sütő bemelegszik, majdszép aranybarnára sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a káposztás pogácsa:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.