Elkészítés: 1. A burgonyát héjában puhára főzzük. Leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
2. A tésztához a lisztet összegyúrjuk 8 dkg vajjal, 1 tojással, 70 ml vízzel és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe.
3. A kelkáposzta sérült, külső leveleit eltávolítjuk, a többit vékony csíkokra vágjuk. A torzsáját kidobjuk. A paradicsomot megmossuk, meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük a száráról, és apróra vágjuk.
4. A maradék vajat felforrósítjuk, megpároljuk rajta a kelkáposztát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a krumplit, a kakukkfüvet, és félretesszük. A maradék 4 tojást felverjük, elkeverjük a tejjel, a tejföllel.
5. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Beleöntjük a kelkáposztás keveréket, és ráöntjük a tojásos tejet. A sütőben kb. 55 percig sütjük. Szeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.