Elkészítés: A langyos tejet a kelesztőtálba öntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a cukrot és a sót. 2 perc múlva hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a lisztet, jól összekeverjük, és több részletben 2 dl olajat is hozzáadjuk. Rátesszük a kelesztőtál tetejét, és kb. 30 perc múlva a tésztát jól kidolgozzuk.
10 cipót formálunk, ezeket egyenkét kerekre sodorjuk. 1 cipóból 8 cikket vágunk, feltekerjük őket, kiflit formázunk.
A tepsit vastagon kikenjük margarinnal, belerakoshatjuk a feltekert kifliket, megkenjük a felvert tojással, köménymaggal vagy szezámmaggal megszórjuk, esetleg reszelt sajtot
teszünk rá, pici sóval is meghinthetjük.
20 perc pihentetés után kisütjük. Sütés során felszívja a sok margarint, ettől igen finom, ropogós kiflik lesznek.
Tetszés szerint tölteni is lehet. Nagy mennyiség!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.