Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a főtt, áttört burgonyával, 1 tojássárgájával, sóval és annyi tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Végül beledagasztjuk az olajat, és langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
Ekkor félujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, rátesszük a főtt, füstölt, a kötözőzsinegtől megszabadított sonkát, és úgy göngyöljük rá a tésztát, hogy köröskörül csak a tésztaréteg fedje. A tetejét megkenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben megsütjük. Csak hidegen szeleteljük fel.Mostáral, tormával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.