Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
Sós vízben megfőzzük az apróra vágott burgonyát, leszűrjük, áttörjük, még langyosan hozzáadjuk a liszthez, sózzuk, hozzátesszük az élesztős tejet és a zsírt. A burgonya langyos főzőlevét apránként beleöntve összeállítjuk a tésztát. Kb. 1 órán át kelesztjük.
Kizsírozott tepsibe nyomkodjuk a tésztát, majd kevés zsírral még átkenjük. Villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig elősütjük, hogy a teteje szilárd legyen.
Kivesszük a sütőből, majd a tejfölbe nyomkodjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, és a tészta tetejét megkenjük vele. Rátesszük a felkockázott szalonnát és a felkarikázott lilahagymát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, kb. még 15-20 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.