Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a vajat mély tálban jó habosra keverjük, hozzákeverjük a cukrot, a tojást, az élesztőt, csipetnyi sót, és végül a lisztet.
Deszkára téve könnyedén összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk. A cipót henger alakúra sodorjuk és kb. 40 cm hosszú és 25 cm széles lapot nyújtunk belőle. A lap hosszabbik oldalait 8 cm mélységben bevagdaljuk. A simán maradt közepét hosszában darával vagy finom morzsával megszórjuk és ráhelyezzük a tölteléket, egymásba hajtogatjuk, tojással megkenjük és jó meleg sütőben gyorsan megsütjük. Mint a rétest, ferdén szeleteljük, megcukrozzuk, frissen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.