Elkészítés: A pulykacombról lefejtjük a bőrét, majd vágódeszkára fektetjük, és éles késsel kifilézzük belőle a csontot. Ezután kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a kókusztejbe tesszük, meglocsoljuk az egyik lime frissen kicsavart levével, megforgatjuk, és lefóliázva, egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
Másnap kiszedjük a kókusztejből, lehúzzuk róla kézzel a felesleget, vágódeszkára fektetjük, szorosan felcsavarjuk, majd kötözőzsineggel szorosan megkötözzük, és magasfalú serpenyőben forró olajon minden oldalát pirosra sütjük. Végül felöntjük a zöldséglevessel, és lefedve, közepes tűzön kb. 40-50 perc alatt puhára pároljuk.
Ha elkészült, kivesszük a párolóléből, leszedjük róla a kötözőzsineget, és 10 percet letakarva pihentetjük.
A körethez a héjában főtt édesburgonyát meghámozzuk, hosszában fél centi vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk az olajjal, és a hosszában elnegyedelt lime-mal együtt forró grillrácson vagy roston sütő serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Tálaláskor a grillezett édesburgonyát és lime-ot tányérra tesszük, melléfektetjük az éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágott pulykacombot, és meglocsoljuk a pároló szaftjával.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.