Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A darált húst összekeverjük a fokhagymával, sóval, borssal, a köménymaggal, a fűszerpaprikával és az erőspaprikakrémmel ízesítjük, és 25-20 percet pihentetjük. Közben előkészítjük a pulykahúst. Két nagyobb, nyitott szeletet vágunk a húsból, ami úgy készül, hogy az első szeletnél nem vágjuk át a húst, csak a következőnél. Így nagyobb szeletet kapunk. Kiterítjük a két szeletet és kiütögetjük.
Elkészítés: A hússzeletet megsózzuk, megkenjük a kolbászhússal és feltekerjük. Fóliába csavarjuk. Faszénen vagy grill-lapon 10 percig kíméletesen sütjük. Kicsomagoljuk a húst, és így sütjük tovább. Amikor átsült, felszeleteljük és tálaljuk. A tányéron megkenegetjük olvasztott vajjal. Köretnek főtt vagy egyben, héjában sült burgonyát, ízlés szerint párolt-sült zöldségeket kínáljunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag (köret nélkül): 318 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.