Elkészítés: A friss élesztőt kis langyos vízben 1-2 evőnakál liszt hozzáadásával sűrű kovásszá keverjük, letekarva meleg helyre tesszük. Ha szárítottat használunk, csak beleszórjuk a lisztbe.
A kétféle lisztet összekeverjük, a hideg margarint belereszeljük, összemorzsoljuk. Mehet bele a tojás, az élesztő, a tejföl és a só.
Hamar összegyúrjuk, és a végén belegyúrjuk a lehéjazott, kb. 1X1 cm-es kockákra vágott kolbászt is (10 perc meleg vízben és könnyen lejön a héja). Letakatva kelni hagyjuk kb. 40 percet.
A sajtot lereszeljük én a durvára szoktam reszelni), és fél mokkáskanálnyi pirospaprikával elkeverem.
A megkelt tésztát kicsit kinyújtom, de ne, túl vékonyra, kb. 25 cm-es kör lesz csak belőle. A tetejét a kezemmel tejföllel megkenem, és rászórom a reszelt sajtot, majd az egész köménymagot. Kockákra vágom, és mehet is a sütőbe, kb 200 fokra. 20 perc alatt megsül, a lényeg hogy ne szárítsuk ki, de szép színe legyen.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.