Elkészítés: A langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és összekeverjük, de nem kell felfuttatni.
Egy tálba tesszük a hozzávalókat, majd a közepébe öntjük az élesztőt, és keverőgéppel jól kidolgozzuk a tésztát. Kelesztőtálba tesszük, majd meleg helyen addig kelesztjük, hogy láthatóan megnőjön a tészta.
Lisztezett felületre öntjük a tálból, majd átgyúrjuk. 10 egyforma részre osztjuk, majd ezeket megfelezzük. Ezután minden darabot kisodrunk kb. 30 cm hosszúra.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymás mellé tesszük a rudakat. Konyharuhával letakarjuk. és még 20 percig így kelesztjüki.
Előmelegített sütőben közepes lángon 10-12 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 10 percig sütöttem).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.