Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd adjuk hozzá a zsírt, és morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát, és kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adjuk hozzá a tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 1-cm vastagságúra, majd perecszaggatóval, szaggassuk ki. (A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, majd szaggassuk ki.)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kiszaggatott pereceket. Kenjük le a tetejét tojássárgával, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval és köménymaggal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép barnára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.