Elkészítés: Az almákat meghámozom, a magházat óvatosan kiveszem. A cukrot, a vajat, a diót és a fahéjat jól összekeverem, és elosztva a 4 almába, a magházak helyére töltöm.
A vajas-leveles tésztát kinyújtom kb. 2 mm vastagságúra, és akkora négyszögeket vágok ki belőle, hogy majd az almákat egyenként beletekerhessem. (A köpönyegnek éppen egyszer kell átérnie az almát.)
Az almákat beletekerem a tésztába, az alma alá hajtom a tészta alját, és a tésztát az alma oldalán a két széle találkozásánál összenyomom, a tetejénél egy kis hézagot hagyok, hogy a gőz kijöhessen sülés közben.
Felvert tojással alaposan megkenem, tűzálló edénybe vagy kis tepsibe - távolsággal - egymás mellé állítom, és 175 fokos előmelegített sütőben, középen kb. 25 percig sütöm (amíg a köpönyeg megpirul).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.