A krumplikat megmossuk, és héjastul, egy teáskanál sóval feltesszük főni. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk az élesztőt, és egy csipetnyi cukrot, és lefedjük. Amikor a villát beleszúrjuk a krumpliba, és az könnyedén beleszalad, leszűrjük, meghámozuk, krumplinyomón áttörjük, és egy keverőtálba tesszük.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt, majd összekeverjük, és egységes tésztát dagasztunk belőle. Ha a tészta eválik a táltól, akkor van készen. Ekkor letakarjuk, és huzatmentes, meleg helyre tesszük, kb.háromnegyed órára.
Amikor kétszeresére dagadt, kivesszük a tálból, és lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsszaggatóval - folyamatosan liszbe mártogatva azt - kiszaggatjuk. Még egy fél órát állni hagyjuk, hogy tovább keljen, majd forró zsiradékban ropogósra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.