Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sütőport. A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, beletesszük a sót, a tejjel, liszttel és cukorral felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, és összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Veknit formálunk belőle, zsíros szalvétába tekerjük, és hideg vízzel telt edénybe tesszük. 1 órát ebben kelesztjük, ekkor 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és 6 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe lekvárt teszünk, háromsarkosra hajtjuk, és zsírozott tepsibe tesszük. Kis ideig még itt is kelesztjük, közben kicsit előmelegítjük a sütöt, és kb. 180 fokon kisütjük aranysárgára, még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.