A lazacszeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni kb. fél órát, hogy az ízek átjárják.
A póréhagymát (vagy újhagymát) szeleteljük fel vékonyra. Amennyiben fagyasztott zöldborsót használunk akkor szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Egy serpenyőbe forrósítsuk fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és pároljuk üvegesre.
Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a zöldborsót, majd öntsük fel az alaplével a tejszínnel, és a citromlével. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezután helyezzük bele a lazacszeleteket, majd forraljuk fel. Amikor már felforrt mérsékeljük a hőfokot, majd fedjük le a serpenyőt és 15-20 perc alatt főzzük készre. (Főzés közben néha kicsit rázogassuk meg a serpenyőt, de kevergetni nem szabad, mert szétesik a hal húsa.)
Végül szórjuk meg az elkészült ételt apróra vágott snidlinggel, és szintén rázogassuk kicsit össze a szafttal.
Közben készítsük el a krumplipürét, és tálalásig tartsuk melegen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.