Előkészítés: A tészta hozzávalóit egy csipet sóval simára összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben kb. 1 óra hosszat pihentetjük.
Elkészítés: A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk a tortaformát. A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát úgy, hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen. A tetejére simítjuk a baracklekvárt. A maradék tésztát kinyújtjuk, és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A lekvár tetejére rácsot fektetünk belőle, majd megkenjük a tojássárgájával. Betesszük a sütőbe, és kb. 45 perc alatt megsütjük. Kivesszük a formából, és kb. 1 óra alatt teljesen kihűtjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 378 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.